Aktivnosti u srpnju

Nakon što je turneja gostiju iz Mađarske pod nazivom “Po staza našim starih” započela u Hrvatskoj Kostajnici, u nastavku teksta donosimo novosti o ostalim događanjima u našem gradu tijekom mjeseca srpnja. 

U subotu, 13.07.2019. godine obilježava se Kup Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama, organizator natjecanja je Kajakaški savez RH i Kajak kanu klub Hrvatska Kostajnica, mjesto obilježavanja je kupalište Kavrlja. Na natjecanju će nastupiti najbolji kajakaši mlađih uzrasnih kategorija u kajaku i kanuu, očekuje se nastup oko stotine kajakaša i kajakašica, a među favoritima se nalaze i brojni članovi našeg kluba. Nakon prošlogodišnjeg Državnog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama velika je čast ugostiti još jedno Kup natjecanje.

Aktivnostima u srpnju najviše će se promovirati ljepota naše rijeke Une, sve aktivnosti se odigravaju ili na samoj rijeci ili odmah nadomak nje uz obalu.

Predzadnja subota u mjesecu, 20.07., rezervirana je za održavanje Unskih noći – Unske ljetne igre. 
Pozvane su sve generacije da se pridruže ovoj aktivnoj manifestaciji kojom ćemo ispitati snagu mišića ekipa, ali i snagu njihova uma. Aktivnosti započinju u 14 sati na kupalištu u Mađarima, a ekipa se sastoji od 4 člana. Natjecati će se u igrama poput utrke gumenih čamaca, povlačenja užeta, hrvanje s ramena u vodi i šuplje kante. Za najbolje su osigurane i novčane nagrade, a kasnije tijekom popodneva se održava i natjecanje u beli.

 

Nakon Unskih noći obilježavamo najveću manifestaciju srpnja, Međunarodnu Una regatu – lađom niz Unu. Manifestacija koja je rezultat prekogranične suradnje Turističke organizacije Novi Grad, Turističke organizacije Kostajnice i TZG Hrvatska Kostajnica. Ove godine očekujemo najveći broj sudionika unazad nekoliko godina. Regata započinje iz mjesta Donji Dobretin(Općina Dvor) 27.07., a završava drugi dan u Hrvatskoj Kostajnici. Prvu večer sudionike zabavlja bend Crvena Jabuka, dok će se na dočeku obilježiti završetak Una regate i obljetnica smrti Olivera Dragojevića s prigodnom večeri poezije i svirke u njegovu čast.

Prijave su otvorene do 15.07. i svi su dobrodošli!