BICIKLISTIČKA STAZA

Vožnja biciklističkom stazom započinje ispred Hotela Central. Iako dio staze ide uz prometnicu slabijeg motornog prometa potreban je dodatni oprez. Nakon skretanja za Klanac slijedi prvi uspon koji ne bi trebao obeshrabriti one s manje kondicije jer će biti nagrađeni prekrasnim pogledom na okolicu. Na desetom kilometru može se odvojiti vrijeme za posjetu selu Utolica, do kojeg je potrebno 1,7 km lagane vožnje.

Bicikliranje se nastavlja prema Kostajničkom Selištu, gdje se u blizini lovačke kuće može u ograđenom gateru vidjeti divlje svinje. Na 19-om km staze, vožnja se završava spustom dugim 2,9 km, sve do grada  ili teža ruta je makadamom prema Tirolu. Iza crkve Sv. Gospe je izvor pitke vode na kojem se može osvježiti. Nedaleko od Tirola, nakon  500 metara uspona, smješteno je Izletišta Djed i domaća kuhinja restorana, koje je od grada udaljeno svega 1,3 km.

S vrha brda Djed pruža se veličanstven pogled na grad i unsku dolinu, odakle se vijugavom cestom spušta u centar grada. Za dodatnu vožnju, predlaže se odlazak do spomenika Slomljeni pejzaž posvećen snimatelju Gordanu Ledereru, do kojeg se dolazi nakon 1,1 km veoma strmog uspona, odakle je  još ljepši pogled na Hrvatsku Kostajnicu.