Biciklistički maraton 3 rijeke 2017.

I ove godine Biciklistička udruga “Roda” iz Siska u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Siska i Zajednicom  sportskih udruga grada Siska organiziraju biciklistički maraton u spomen na smrtno stradaloga člana svoga kluba, profesora Zvonka Gavranovića. Više o samom Maratonu 3 rijeke pročitaju na objavi Biciklističkog kluba “Roda”.

 

Biciklistički klub ”RODA”
Nikole Šipuša 23
44000, Sisak
Mobitel: 098 714 073
OIB: 72414204835 E-mail: bk-roda@net.hr
ŽR: 247000-110036819 Web: www.bk-roda.hr
1
PROPOZICIJE
ZA REKREATIVNI MARATON
„MARATON TRI RIJEKE“
ORGANIZATOR I POKROVITELJI
Bicikistički klub RODA, TZ grada Siska, INA, Zajednica sportskih udruga Grada Siska.
OPIS MARATONA
„MARATON TRI RIJEKE-(Memorijal Zvonko Gavranović)“ vozi se na području Sisačko-moslavačke županije po blago brdovitoj stazi u dužini od 95 km. I ove godine imamo prolazni cilj na 50. kilometru utrke sa novčanom nagradom (200 kn).
DATUM
21.05.2017.
VRIJEME
11:00 – 17:00 sati
PRAVO NASTUPA
Pravo nastupa imaju svi stariji od 18 godina koji se osjećaju sposobni za odvesti zadanu stazu (bez obzira na spol i vrstu bicikla).
PRIJAVE
Prijave za sudjelovanje s naznačenom kategorijom(1/2/3 i A/B/C/D/E) slati isključivo na e-mail: bk-roda@net.hr ili na broj: 098 714 073; 098 9357 071, do petka 19.05.2017. u 20:00 sati.
STARTNINA
100 kn (u startninu je uključena zakuska, elektronsko mjerenje vremena, te prigodni pokloni sponzora). Startina se plaća na sam dan kad se budu preuzimali startni brojevi.
2
KATEGORIJE
1. CESTOVNI:
 A 1999 – 1986
 B 1985 – 1976
 C 1975 – 1966
 D 1965 – 1956
 E 1955 
2. MTB
 A 1999 
3. ŽENE (cestovni i mtb)
 A 1999 
PODIJELA STARTNIH BROJEVA
Podjela brojeva će se vršiti na dan maratona u vremenu od 10:00 do 10:45, na mjestu starta.
STAZA MARATONA
Start: Rimska ulica
ZATVORENA VOŽNJA 15 km
Ul. Rimska-Ul. Žitna-Ul. J.J.Strossmayerova-Ul.Petrinjska- Ul.Ante Starčevića- Ul.Sisačka-Ul. Duga-(desno)Ul. Ksavera Šandora Đalskog-(lijevo) Ul.Ljudevita Gaja-(lijevo) Ul. Vladimira Nazora-Ul. Stjepana Radića
Leteći start (signalizacija iz automobila)
Taborište-Moštanica- Bijelnik- Knezovljani – Umetići – Donji Kukuruzari – Panjani-(prijelaz preko pruge) Hrvatska Kostanica – Ul.Unska –( okret na lijevo)- Hrvatska Kostajnica ( na izlazu iz Hrvatske Kostajnice na brdu Ul. Gordana Lederera prolazni cilj)-Panjani- (desno prijelaz preko pruge) Majur- Stubalj- Gornji Hrastovac –Donji Hrastovac (spust i izlazak na D 224 –DRŽAVNU CESTU-OPREZ!)- Vedro Polje – Sunja-(prijelaz preko pruge)- Drljače- Petrinjci – Brđani Cesta – Kinjačka – Blinjski Kut- Donje Komarvo – Gornje Komarevo – Novo Selo – Novo Pračno –(na ovom dijelu dobro pripaziti jer se ulazi na veliko raskrižje prema gradu Sisku)- Ul.Petrinjska-(prvi semafor)- Ul. J.J.Strossmayera (veliko raskrižje-pripaziti-drugi semafor)-(poslije semafora desno) Ul. Vinogradska-(spust –oštar zavoj na desno)-( spust oštar zavoj na lijevo) UL.Lađarska-prolaz ispod mosta-(lijevo penjanje na Stari most)-ravno ulazak u Ul.Rimsku —
CILJ: Rimska ulica
3
Dužina staze: 95 km uključujući zatvorenu vožnju od 15 km
NAPOMENA
Svi koji za prvom grupom natjecatelja budu kasnili 30 min i više, izrazito voze na svoju vlastitu odgovornost i ovim apeliramo da se moraju pridržavati svih prometnih pravila koji su na snazi u Republici Hrvatskoj. Staza maratona podložna je manjim promjenama!
4
OPĆI UVJETI
 sudionik maratona je svatko tko se prijavi organizatoru, plati startninu, potpiše se na startnu listu i na sebi ima vidno istaknut startni zbroj
 svaki sudionik maratona mora imati sa sobom osobni dokument
 svaki sudionik vozi na vlastitu odgovornost
 potpisom na startnu listu i pojavljivanjem na startu maratona sudionik prihvaća propozicije organizatora
 svi sudionici maratona su i sudionici u cestovnom prometu, te su dužni pridržavati se prometnih pravila i propisa, obzirom da se maraton održava na prometnicama koje nisu zatvorena za ostali promet (poluotvorena cesta)
 organizator otklanja od sebe svaku odgovornost za štetu ili ozljede koje sudionik maratona nanese sebi, drugom sudioniku maratona ili trećoj osobi
 obavezno je nošenje zaštitne kacige
 sudionici maratona ne smiju voziti u zavjetrini vozila i neprijavljenih biciklista
 za prijevoz onih sudionika koji neće moći završiti maraton osigurano je vozilo do cilja
 za sigurnost sudionika brinuti će vozila organizatora, policije i liječnička pratnja
 maraton će se održati po svim vremenskim uvjetima
 maraton službeno završava zaključno sa 1700 sati
 nakon maratona obavezno je vraćanje startnog broja organizatoru
Sve informacije i moguće promjene u vezi maratona možete pratiti na našoj web stranici ili facebook grupi.