Hrvatska Kostajnica očarala novinare, putopisce, blogere

Medijima i hrvatskoj javnosti u Repušnici je 28. svibnja 2020. predstavljena Sisačko-moslavačka županija kao turistička destinacija. Moslavina, Posavina, Slavonija, Banovina, Pounje, Kordun, Pokuplje i Turopolje… – Prekrasna zeleno-plava zipka Hrvatske kojoj pripada i Hrvatska Kostajnica.

Posjetitelje je i prije ulaska u Stari grad Zrinski dočekao Nikola Šubić Zrinski i obratio im se sa zidina kako bi im poželio dobrodošlicu, a na ulazu su ih dočekale kostajničke mažoretkinje. Dojmovi nakon posjeta Hrvatskoj Kostajnici su predivni, a u nastavku prenosimo samo djelić.

“Slomljeni pejsaž, spomen-obilježje Gordanu Ledereru, meni jedan od najljepših i najdirljivijih spomenika uopće…

Očaran sam Hrvatskom Kostajnicom, posebice tvrđavom, tihim stražarom na samoj granici. Pamtim je dobro, iako sam bio klinac, iz doba Domovinskog rata koliko se spominjala u vijestima. Drago mi je da sam ovdje, sada prožima nekom mirnoćom i spokojem. I ona zove na povratak, u doba kada ne budem u žurbi – jer toliko je toga za istražiti ovdje. Okupati se u Uni, doći na Kestenijadu, posjetiti mjesto rođenja Nikole Šubića Zrinskog…”

Više o posjetu i iz prve ruke pročitajte ovdje.

Foto: https://www.bengeri.com/