Međunarodna Una regata –lađom niz unu 2015.

Međunarodna Una regata –lađom niz Unu 2015. je turističko-sportska manifestacija koja se ove godine održava od 25. do 26. srpnja. Svake godine iznova okuplja mnogobrojne rekreativnce, ljubitelje vodenih sportova, kajaka i raftinga  i zaljubljenike u prirodne ljepote rijeke Une. Regata kreće od Blatne u Bosni i Hercegovini pa ide preko Dvora, Novog Grada, a završava kod Starog grada u Hrvatskoj Kostajnici. Zamišljena je kao prekogranični turistički projekt dviju susjednih zemalja, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje povezuje rijeka Una. Organizatori su Turistička zajednica grada Hrvatska Kostajnica, Turistička organizacija opštine  Novi Grad, a suorganizatori gradovi i općine s tog područja. Spuštanjem niz bistrozelenu Unu lađama, kanuima i rafting čamcima, želi se ukazati na važnost očuvanja prirodnih ljepota rijeke Une i turistički potencijal cijelog područja.

Planirane su sljedeće etape i vremena:

25.srpnja

– 12,00 sati Blatna (BiH )              – 15,00 sati dolazak u Donji Dobretin ( RH), odmor uz piće
– 16,00 sati Donji Dobretin           – 18,00 Novi Grad ( BiH ), stadion „Mlakve“ -ručak
– 19,00 sati Novi Grad, stadion    – 19,30 Novi Grad, Ada ( BiH ) cjelovečernji program,kamp

26.srpnja

– 10,00 sati Novi Grad ( BiH )     – 13,00 Unčani ( RH ), osvježenje
– 14,00 sati Unčani (RH )             – 17,00 Volinja ( RH ), Kostanjčekov mlin, odmor i ručak
– 18,30 sati Volinja ( RH )            – 19,30 Hrvatska Kostajnica, Stari grad

Regatu prate iskusni kajakaši i stručne osobe u pratećim plovilima sa strane BiH, HGSS iz RH, a u pripravnosti su dežurni liječnički timovi iz Novog Grada i Hrvatske Kostajnice.

regata una 2015

OSNOVNE INFORMACIJE:

Regatu osiguravaju i prate: Gorska služba spašavanja ( RH ), iskusni članovi sportsko-ribolovnog udruženja Novi Grad i kajakaši, liječnički tim
Svi sudionici regate dužni su uplatiti kotizaciju u iznosu od 60,00kn po osobi
Kotizacija uključuje: dio organizacijskih troškova, prijevoz busom do mjesta polaska regate*, osiguranje, , kamp, osiguranje prve pomoći, ručak i doručak u Novom Gradu, osvježenje u Unčanima, ručak kod Kostanjčekovog mlina,)

Cijena lađe za dva dana sa skiperom (4 člana posade + 1 skiper) iznosi 180,00 kn po osobi ( uključeno: najam lađe, skiper, kotizacija, )
Cijena lađe za jedan dan sa skiperom iznosi 100,00 kn po osobi
Na regati mogu sudjelovati i oni koji posjeduju vlastite lađe. Takvi sudionici su obavezni izvršiti uplatu kotizacije u iznosu od 60,00kn
Cijena rafting čamca sa osam sjedišta, za 1 dan iznosi 100,00 kn po osobi
( uključeno: najam čamca, oprema, kotizacija, )
Potrebno je da sudionici posjeduju vlastitu kamp opremu.
* osiguran prijevoz busom do mjesta polaska regate ( Donji Dobretin)
samo prvi dan
Rezervacije i informacije: Mob: 099 314 5231
e-mail: tzg-hrvatska-kostajnica@sk.t-com.hr

NAPOMENA:

ORGANIZATORI  REGATE PRETPOSTAVLJAJU  DA SU SVI SUDIONICI REGATE PLIVAČI TE DA NISU POD UTJECAJEM ALKOHOLA  I OPOJNIH DROGA. UČEŠĆE  NA REGATI JE NA VLASTITU ODGOVORNOST.