NOĆ MUZEJA 2016. u Hrvatskoj Kostajnici

P1313088U organizaciji Srednje škole Ivana Trnskog  i Turističke zajednice grada Hrvatska Kostajnica 29. siječnja u Hotelu Central s početkom u 18,00 sati održava se Noć muzeja 2016. u Hrvatskoj Kostajnici. Program je raznolik i započinje predstavljanjem projekta Srednje škole Ivana Trnskog  iz Hrvatske Kostajnice pod nazivom “Stazama Zrnskih po Hrvatskom Pounju”. Proučavanjem povijesti obitelji Zrinski i učenjem o starim utvrdama Zrin, Gvozdansko i Hrvatska Kostajnica želi se predstaviti povijesni i državotvorni značaj Hrvatskog Pounja te ga učiniti zanimljivim potencijalnim gostima iz svih dijelova Lijepe naše i šire.

P1000510Članovi Društva Terra Banalis predstaviti će projekt “Povijesne postrojbe Banske krajine”. Društvo je osnovano 2015. godine sa sjedištem u Glini i okuplja znanstvene, kulturne i stručne djelatnike te sve ostale koje zanima istraživanje, vrednovanje, obnova i predstavljanje kulturne baštine prostora koji se povijesno nazivao Banski kraj, Banska krajina…, a nalazi se u porječju Save, Gline, Kupe i Une.
Izložbom “I mi u zajednici” svoje djelovanje predstaviti će Društveni centar Kostajnica. Prije godinu i pol Društveni centar je započeo svoj hvale vrijedan rad, okupivši korisnike, osobe s posebnim potrebama, te kroz druženje, animacije i druge aktivnosti predstavljajući njihov značaj u zajednici. Centar je nastavio rad drugim projektom, za mlade, kojim se želi animirati mlade za aktivnije sudjelovanje u zajednici.
29.siječnja u 18,00 sati u Hotelu Central
Raspored događanja:
18,00   predstavljanje projekta “Stazama Zrinskih po Hrvatskom Pounju”, Srednja škola  Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice
19,00   predstavljenje projekta “Povijesne postrojbe Banske krajine”, Društvo Terra Banalis
Izložba “I mi u zajednici “, Društveni centar Kostajnica