NOĆ MUZEJA 2018.

NOĆ MUZEJA 2018.
26. siječnja u Hrvatskoj Kostajnici, kao i u mnogim mjestima diljem Lijepe naše, bit će obilježena još jedna Noć muzeja.
U Hotelu Central, s početkom u 19,00 sati predstaviti će se izložba „Kulturni krajolik Zrinska Gora“ autorica Ivane Miletić, prof., dr.sc. Sanje Lončar i Kate Benac, dipl.ing.agr.vop. Ova zanimljiva izložba koja obuhvača Glinu, Petrinju, Dvor, Hrvatsku Kostajnicu i Topusko nastala je suradnjom Društva „Terra banalis“, Konzervatroskog odjela u Sisku te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije. O nastanku i značaju same izložbe te spomenutih područja govoriti će jedna od autorica, gospođa Kata Benac.
Tema ovogodišnje Noći muzeja je Muzeji i sport – brže, više, jače..citius, altius, fortius pa će u nastavku programa, također u Hotelu Central, biti održan razgovor uz fotografije na temu „Stoljeće sporta u Hrvatskoj Kostajnici“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Hrvatska Kostajnica. Nakon predavanja slijedi prigodni glazbeni program.
U Noći muzeja Kostajničanci, ali i svi zainteresirani posjetitelji, imaju mogućnost posjetiti Zgradu Gradske uprave u kojoj se nalazi trajni postav izložbe „15 godina Likovne kolonije u Hrvatskoj Kostajnici“. Na izložbi se mogu pogledati radovi nastali u periodu od 1999. do 2013. godine na likovnim kolonijama u Hrvatskoj Kostajnici. Iznimno, u Noći muzeja izložbu ćete moći pogledati od 20 do 23 sata, a kako je riječ o trajnom postavu ista će biti dostupna za razgled u vrijeme rada Gradske uprave, radnim danom od 7:30 do 15:30 sati.
Detalje o ovogodišnjoj Noći muzeja možete provjeriti na http://nocmuzeja.hr/popis-muzeja/drustvo-terra-banalis/.
Nadamo se da ćete nam se pridružiti u obilježavanju Noći muzeja u što većem broju.