NOĆ MUZEJA u H.Kostajnici

[vc_row el_position=”first last”] [vc_column] [vc_column_text el_position=”first”]

U petak 31. siječnja 2014. po prvi smo put samostalno sudjelovali u Noći muzeja. U organizaciji Turističke zajednice grada  i Srednje škole Ivana Trnskoga u Starom gradu Zrinski predstavljen je zanimljiv program.
Bilo je prekrasno, fantastično!!! Ni snijeg ni led kao niti najava lošeg vremena nisu spriječili naše drage sugrađane da se prošeću i posjete Stari grad te večeri.
Priču o Zrinskima započeli su učenici Srednje škole obučeni u slikovite odore iz toga doba, a nastavilo se razgledom izložbe o Zrinskima i stalne postave izložbe o Starom gradu.
U video projekciji imenom „ Kostajnica koje više nema“  prikazane su fotografije stare Kostajnice iz zbirke Kostajnčanca Vladimira Kodžića, a u onoj nazvanoj „Kako nas drugi vide“ predstavljena je Hrvatska Kostajnica uhvaćena objektivom Zagrepčanke Vlatke Glasnović. Gospođa Glasnović bila je s nama  tu noć i kako je sama rekla, uživala u nadasve pozitivnom ozračju i nesvakidašnjoj šetnji kroz snijeg bedemima Starog grada obasjanog samo svjetlošću baklji i stotine svijeća.
Za one koji su bili spriječeni ili im baš nije odgovarao tako kasni večernji izlazak, mogli bismo sve ponoviti u neko „ljepše“ godišnje doba.
Evo nekoliko fotki s ovog lijepog zimskog noćnog događaja.

 

[/vc_column_text] [vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ onclick=”link_image” images=”1600,1601,1602,1603,1604,1605,1606,1607,1608,1609″ custom_links_target=”_self” el_position=”last”] [/vc_column] [/vc_row]