Održani 11. Kostajnički pjesnički susreti ‘Milivoj Cvetnić’

11. KOSTAJNIČKI PJESNIČKI SUSRETI “MILIVOJ CVETNIĆ”

22.ožujka u svečanoj dvorani Hotela Central odigrao se još jedan pjesnički susret u režiji Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić, 11. po redu i tako je ova manifestacija zakoračila u drugo desetljeće postojanja. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Petar Gudelj, Mile Stojić, Marija Krupić i Ines Konjevod je odlučilo da je ovogodišnja pobjednica mlada 18-godišnja gimnazijalka iz Čakovca Tina Čatlaić sa zbirkom „Muzej lomova“.

Petar Gudelja, jedan od članova prosudbenog povjerenstva na idući je način opisao mladu pobjednicu: „Pročitaš i ostaneš bez riječi začuđen i postiđen. Sjetiš se svojih tužnih i siromašnih 18 godina u jadranskom kršu i svojih nemuštih, nevještih, polupismenih pjesama koje si pisao kamenom u kamenu (…) Dođe ti vjerovati da se dogodila budućnost, da se sve promijenilo i uznapredovalo, pa i sama poezija i pisanje pjesama, da si ti umro ili zaspao u svoje kameno i uskrsnuo i probudio se u tuđe kompjutorsko doba kada osamnaestogodišnje djevojke, maturantice pišu bolje od klasika i klasike postiđuju ne samo svježinom inspiracije nego i svježinom pisanja. Došlo vrijeme da učitelj uči od svojih učenika“.

Mladoj pobjednici želimo puno sreće u budućim pisanjima i čestitamo na ovogodišnjoj pobjedi. Također, čestitamo Društvu prijatelja knjige Milivoj Cvetnić na odlično organiziranoj manifestaciji te se radujemo idućoj!