OTVARANJE AKTIVNE ZONE U HRVATSKOJ KOSTAJNICI- Pokret za radost

U četvrtak 15. rujna 2016. godine u 12:00 sati u Gradskom parku održat će se otvorenje aktivne zone /Pokret za radost.

Pokret za radost projekt je koji provodi Coca-Colin sustav u Hrvatskoj od 2013. godine u suradnji s partnerima, stručnjacima s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine u sklopu projekta tvrtka je odlučila u suradnji s lokalnim zajednicama otvoriti tzv. aktivne zone ili vježbališta na otvorenome diljem Hrvatske. Ideja je ove godine otvoriti 10, a sljedeće godine dodatnih 10 aktivnih zona. Lokacija će se opremiti spravama za vježbanje, a aktivne zone će nakon otvaranja biti predane lokalnoj zajednici u vlasništvo te na taj način trajno ostati na korištenje zajednici.

Cilj aktivnih zona je obogatiti ponudu sadržaja u lokalnim sredinama, te unaprijediti kvalitetu života i blagostanje u istima.

O lokacijama, odnosno gradovima u kojima će se postaviti aktivne zone odlučivali su sami građani Hrvatske. Oni su bili u mogućnosti glasati za lokaciju tj. grad putem mrežne stranice www.pokretzaradost.hr. Glasanje je bilo otvoreno u periodu od 15. travnja do 15. lipnja. Za uređenje aktivnih zona izborili su se građani Hrvatske Kostajnice, Slunja, Drniša, Vrgorca, Cresa, Imotskog, Visa, Komiže, Pleternice i Knina. Hrvatska Kostajnica je prema vašim glasovima zauzela vodeće mjesto među gradovima u kojima će biti uređena vježbališta na otvorenome – aktivne zone.

Partneri su Coca- Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.