PJEVAJMO DOMOVINI, Koncert- 450.godina od smrti Zrinskog

Povodom 450.obljetnice Sigetske bitke  i pogibije velikog hrvatskog junaka Nikole Šubića Zrinskog, u subotu 28.svibnja  je u Starom gradu Kostajnica, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Sisačko-moslavačke županije, održan koncert „Pjevajmo domovini”.

Pod maestralnim vodstvom Krešimira Račića  i  Josipa degl’ Ivellia, u predivnom ambijentu kostajničkog Starog grada nastupili su HDP-a Slavulj iz Petrinje, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Akademski zbor „Ab ovo” Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Tamburaški orkestar „Gaj” iz Zagreba i solistica Tihana Herceg Ivšić.

Za pozdrav domovini i svim junacima palim u njenu čast i slobodu izveli su poznate domoljubne skladbe i oduševili brojnu publiku koja je gromoglasnim pljeskom iskazala oduševljenje i  zahvalnost na ovom prekrasnom koncertu.  Vrhunac večeri svakako je bila zajednička izvedba  “U boj, u boj”, arije iz opere Nikola Šubić Zrinski  Ivana Plemenitog Zajca.

Na samom  je kraju  zamjenik župana  Marin Piletić, a  uz pomoć učenika  Srednje škole Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, obučenih  u odore Zrinskih, svim izvođačima koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji, uručio plakete “450 godina Sigetske bitke”, rad akademskog kipara Marijana Glavnika.