Unique music festival – Hrvatska Kostajnica

U Hrvatskoj Kostajnici 15. i 16. kolovoza 2020. od 20:30 sati održat će se prvi glazbeni festival na jedinstvenoj rijeci Uni, u prekrasnom prirodnom ambijentu na jedinstvenoj pozornici smještenoj na rijeci.

Pokušajte zamisliti ljetnu svirku u prekrasnom gradiću uz rijeku Unu, s pozornicom na vodi, kako sjedite na dekicama na obali i ispijate omiljeno piće u društvu dragih ljudi…
Zvuči zanimljivo?

15. kolovoza 2020. od 20:30 sati nastupaju:
Mario Rašić, Nebojša Buhin i Damir Šomen.

16. kolovoza 2020. od 20:30 sati nastupaju:
Daria Hodnik. Ante Gelo, Dado Marinković, Maasey Kovačević i Zvonimir Šestak.

Daria Hodnik glazbenica je s dugogodišnjim iskustvom na glazbenoj sceni, pri čemu je surađivala s najvećim glazbenim imenima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Prve dodire s glazbom imala je u okviru svoje obitelji, i sa 7 godina počinje svirati klavir i pjevati na Dječijim festivalima u Sarajevu i Zagrebu.

Godine 1995. završava Srednju glazbenu školu “Elly Bašić”, maturom klavira i upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu – odsjek muzikologija, koji uspješno završava 1999. i dobiva titulu Diplomirani muzikolog i Glazbeni publicist te Profesor povijesti glazbe.
Istovremeno s Akademijom započinje studijski rad i pjevanje pratećih vokala. Prvu pjesmu i početak dugogodišnje karijere ostvaruje u tadašnjem studiju Rockoko, godine 1995., gdje s Nikšom Bratošem započinje uspješnu dugogodišnju suradnju i prijateljstvo. Istovremeno u Tuticu Zrinka Tutića počinje pjevati za sve njegove tadašnje izvođače.
Kao studijski i koncertni vokal surađivala je na svim eminentnim festivalima, kao što su Zagrebfest, Splitski Festival, Dora, kao i sudjelovanje na svim dodjelama Hrvatske diskografske nagrade Porin, od njenog osnutka pa sve do danas.

Daria Hodnik godine 2000. započinje uspješnu suradnju s Dinom Merlinom, kao stalni član njegovog banda, s kojim je proputovala cjelu Europu, Ameriku i Australiju. Od tada do danas snimala je prateće vokale za sve albume Dine Merlina, i danas s njim iznimno uspješno surađuje.
Godine 2001. počinje suradnju s Gibonnijem, pjevajući na njegovom uspješnom albumu Mirakul, kao i na istoimenoj turneji po svim velikim gradovima, nastupajući pri tome zajedno sa svjetskim glazbenim imenima; Tony Levin bas gitara i Manu Katche bubanj. S Gibom iznimno dobro surađuje, kako studijski tako i koncertno, te snima prateće vokale i na albumima koji slijede; Unca fibre, Acoustic-Electric, Toleranca. I dalje je član njegovog banda.

Kao back vocal surađivala je sa svim velikim imenima hrvatske glazbene scene, kao što su: Gibonni, Severina, Oliver, Nina Badrić, Novi Fosili, Zrinko Tutić, Rajko Dujmić, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Petar Grašo, Ivana Banfić, Vanna, Danijela Martinović, Boris Novković, i mnogi drugi.
Pjevala je i za druge poznate zvijezde balkanske regije, kao što su; Zdravko Čolić, Dino Merlin, Toše Proeski, Kemal Monteno, Aleksandra Radović, Sergej Četković, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Plavi orkestar, Željko Samardžić, i mnogi, mnogi drugi. Uz Gibonnija, koncertno najviše nastupa i sa Zdravkom Čolićem, na svim njihovim velikim koncertima.

Dosta surađuje i sa hrvatskom jazz scenom, pjevajući vokale na albumima Luke Udjbinca, u internacionalnom sastavu Voices of Nature, te uspješno surađuje s Jazz orkestrom HRTa.
Zajedno s Draganom Brnasom, Vladimirom Pavelićem i Ivanom Čabrajom sačinjava vokalni kvartet Apsolut A, s kojim nastupa na Eurosongu, godine 2002. 2003. i 2004. Kao Kvartet postali su zaštitno lice najgledanijih show programa HTVa, kao što su Studio 10, Zvijezde pjevaju i Ples sa zvijezdama, koji je dobio sve pohvale za vokalne interpretacije, a vrlo malo se zna da su to baš njih četvero.
Za HRT Dariu veže i dugogodišnji rad na Radiju, naime, Daria Hodnik stalno je zaposlena Na Hrvatskome Radiju kao glazbena urednica u Redakciji ozbiljne glazbe.

Zajedno sa svojim suprugom, cijenjenim hrvatskim bubnjarom, Dadom Marinkovićem (Parni Valjak) ostvaruje dugogodišnju želju i plan za snimanjem zajedničkog projekta koji se ostvaruje kroz pjesmu Iza tvojih riječi, koju izdaje kao prvi samostalni singl 2013. za Aquarius Records.
Nakon toga usljedili su mnogobrojni singlovi i suradnja s Marijanom Brkićem Brkom, Miroslavom Lesićem, Antom Pecotićem i Predragom Martinjakom.

U prosincu 2019. godine Croatia Records objavljuje album prvijenac Fantastična, i Daria s ovom uspješnom diskografskom kućom potpisuje ekskluzivni petogodišnji ugovor.
Daria Hodnik nominirana je dvije godine za redom za najprestižniju diskografsku nagradu Porin, u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe, i to za skladbe Nevidljive stope i Kad jednom se spoje. Također je nominirana u kategoriji za najbolju vokalnu suradnju, zajedno sa sjajnim Mariom Huljevom, s kojim je snimila obradu pjesme Bitanga i princeza Bijelog dugmeta.

Ove godine objavila je uspješan singl Srce od stakla, pjesmu koju autorski potpisuje zajedno sa svojim suprugom Dadom Marinkovićem.